Manual home Send Feedback Print

Previous Topic

Next Topic

Book Contents

Book Index

Manuell provtagning

Om LIMS-kommunikation har aktiverats: lägg till providentifiering i LIMS.

Den manuella inmatningen kan matas med ett ställ i taget.

Warning_personal_injury

Kontrollera ljussignalen på framsidan nära den manuella inmatningen för att se om ett ställ kan sättas i eller tas bort. Stället förs in och ut under tiden provrören bearbetas (ställjussignalen lyser rött).

  1. Du startar manuell provtagning i programvaran genom att trycka på Prov-knappen och sedan på Manuell input-knappen. Den manuella inmatningsadaptern förs ut. (Ställjussignalen lyser grönt.)
  2. Sätt i ett ställ med provrör i den manuella inmatningsadaptern.
  3. Tryck på Manuell input-knappen igen. Den manuella inmatningsadaptern förflyttas till den interna positionen för upplockning och proven bearbetas. (Provrör från transportbandet försätts i vänteläge.) Om ställjussignalen lyser rött är instrumentet upptaget med en annan process.
  4. Provrör från tidigare transportbandsmatning, som satt i provrörsskivan innan den manuella inmatningsprocessen startade, kommer tillfälligt att transporteras till de två buffertrörhållarna bredvid den manuella inmatningsadaptern.
  5. När det sista provröret har bearbetats sätts röret tillbaka i stället igen och den manuella inmatningsadaptern förs ut.
  6. Om möjligt kommer det/de provrör som befinner sig i buffertposition att transporteras till transportbandet efter att den manuella inmatningsprocessen har avslutats.

Ta bort stället, sätt i ett nytt ställ eller starta transportbandsmatningen igen. När du trycker på Manuell input-knappen förs adaptern in igen.
Provtagningsresultat från manuell inmatning visas alltid i patienthistoriken och, beroende på inställningar för LIMS-kommunikation, skickas de även till LIMS.

Se även

Användning

Snabb start

Vätskenivåer

Kontroller under användning

Fyllrutin

Vid dagens slut

To top of page Mechatronics home Send Feedback Print