Manual home Send Feedback Print

Previous Topic

Next Topic

Book Contents

Book Index

Förväntat värdeområde

Starrsed Control analyseras för Starrsed ESR-analysatorer. Programvaran beräknar alltid ett temperaturkorrigerat resultat, eftersom endast temperaturkorrigerade resultat kan jämföras med analysmedelvärdet. De analyserade medelvärdena, förväntade intervallen och referensvärdena härleds från valideringsmätningar på flera instrument på olika platser. Alla dessa värden nämns i produktbilagan (det analyserade medelvärdet är kodat i rörens streckkod) och är lot-specifika. Medlen för de enskilda laboratorierna ska ligga inom motsvarande godtagbara intervall. Medlen kan dock avvika från de angivna värdena under produktens livslängd. Variationer över tid och mellan laboratorier kan orsakas av skillnader i laboratorietekniker, instrumentkalibreringsmetod och reagenser. Varje laboratorium bör fastställa sina egna medel och godtagbara intervall och endast använda de tillhandahållna värdena som riktlinjer.

När kontrollerna inte fungerar konsekvent inom de godtagbara intervallen ska patientresultaten betraktas som ogiltiga. Kontakta din Starrsed-instrumentleverantör för att få hjälp. Referensmetodernas värden är endast en indikation för den metoden och är inte avsedda för jämförelse med analysmedelvärdet.
Om resultaten avviker från de specificerade analysintervallen ska röret kasseras och ett nytt rör användas. Om problemen kvarstår, kontakta din leverantör för ytterligare hjälp och/eller instruktioner.

Se även

Kvalitetskontroll

Övervakning av mätkvalitet med Starrsed Control

Begränsningar

Temperaturkorrigering

Kvalitetskontrollprocedur

Control pipettes

QC-resultat

To top of page Mechatronics home Send Feedback Print